Wij zijn er van overtuigd dat theoretische kennis de helft van het autorijden is. Wij adviseren daarom onze leerlingen ook om altijd de theorie te leren. Ook tijdens de lessen is het van groot belang de regels te kennen.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?

Het examen gaat als volgt in zijn werk: Je krijgt eerst een korte uitleg van een CBR-medewerker waarna het examen meteen begint.  Het examen bestaat uit meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen. Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van het CBR-voertuig. Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten.

Autorijbewijs

Wanneer je reeds een B-rijbewijs hebt, hoef je voor het behalen van het E-rijbewijs niet opnieuw een theorie-examen af te leggen.

Het autotheorie-examen bestaat uit twee delen;

  1. Gevaarherkenning en verkeersinzicht. Je krijgt 25 vragen. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van de 25 vragen minimaal 13 vragen of meer goed hebben.
  2. Verkeersregels. Je krijgt 40 vragen over verkeersregels waarvan je minimaal 35 goed moet hebben.

Motorrijbewijs

Voor de motorrijlessen ligt het net allemaal weer even anders. Wanneer je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs hoef je voor het volgen van motorrijles geen theoriecertificaat te hebben. Echter op de dag van uw praktijkexamen verkeersdeelname (Avd) dien je de examinator wel een geldig theoriecertificaat te kunnen tonen (voor het examen voertuigbeheersing, Avb, is een theoriecertificaat nog niet noodzakelijk). Wanneer je nog geen autorijbewijs hebt, mag je niet eerder deelnemen aan de motorpraktijklessen (m.u.v. de proefles), voordat je jouw theoriecertificaat hebt behaald.

Brommerrijbewijs

Deelnemen aan een theorie-examen kan vanaf 15,5 jaar. Het theorie-examen wordt klassikaal afgenomen. In bijzondere gevallen, bijvoorbeeld bij faalangst of dyslexie, kan een rijschool voor je een individueel examen aanvragen. Houd er wel rekening mee dat het CBR hier extra kosten voor vraagt.

Rijschool J&A biedt voor rijbewijs BE rijles pakketten aan tegen betaalbare tarieven. Op deze manier ben jij voordelig uit. Bekijk onze tarieven, pakketten en tijdelijke acties.

Wil je meer weten over? Mail, bel of Whatsapp ons gerust (06 25 09 70 70).